IX Jornades de presentació d’estudis del Parc Natural de Cap de Creus

El dijous 22 de Febrer es van realitzar les IX Jornades de presentació d’estudis del Parc Natural de Cap de Creus, que des de fa anys han servit com a punt de trobada entre el coneixement científic i la gestió sostenible del medi ambient. Aquest esdeveniment anual ha estat un fòrum clau per a la promoció del diàleg entre el sector productiu local i el sector científic, fomentant la col·laboració i la divulgació dels resultats de les investigacions que contribueixen a la conservació d’aquest entorn natural protegit. Les jornades s’han organitzant en sis presentacions d’estudis al medi marí seguides de sis més centrades en els estudis del medi terrestre.

Imatge del programa de les jornades.

A l’esdeveniment hi va intervenir l’Arnau Bosch Guiu, tècnic del projecte LIFE, amb la xerrada en el marc del projecte LIFE medCLIFFS: Models de propagació de flora invasora. Durant la presentació es va exposar la metodologia utilitzada per desenvolupar mapes de risc d’invasió i possibles aplicacions dels mapes per millorar l’eficiència de les accions de control i erradicació de flora invasora a l’entorn del parc.

L’Arnau Bosch Guiu, presenta la xerrada “Models de propagació de flora invasora”.

En definitiva, les IX Jornades de presentació d’estudis del Parc Natural de Cap de Creus han estat un èxit rotund, reunint experts, gestors locals i membres de la comunitat local en un intercanvi fructífer de coneixements i experiències. Aquesta col·laboració continua sent fonamental per a garantir un futur sostenible per al Parc Natural de Cap de Creus i els seus habitants, tant humans com no humans.

 

Text: Arnau Bosch.