XIV Tallers de la Diputació de Girona per a educadors ambientals sobre espècies exòtiques invasores

El passat 6 de febrer va tenir lloc la XVI edició dels Tallers de la Diputació de Girona per a educadors ambientals sobre espècies exòtiques invasores, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. El taller es dirigia a educadors ambientals de les entitats que participen en els diferents programes sobre medi ambient de la Diputació. En l’actual context de canvi global, la pèrdua de biodiversitat causada per les espècies exòtiques invasores (EEI) és un problema crític. La lluita contra les EEI es centra en la prevenció i l’alerta precoç, destacant la importància de la sensibilització i de la participació ciutadana. Durant aquesta jornada, diverses entitats han compartit experiències pedagògiques i recursos per educar sobre les EEI. Des del projecte LIFE medCLIFFS s’ha explicat com la ciència ciutadana és una eina cabdal pel que fa a la divulgació de la problemàtica de les EEI, però també per a la seva gestió.

Programa de la jornada.

 

A l’esdeveniment hi va intervenir la Sònia Garcia, científica titular del CSIC i responsable del projecte LIFE medCLIFFS, amb la xerrada “LIFE MedCLIFFS: divulgació, formació i ciència ciutadana per la protecció dels penya-segats mediterranis”.

Mitjançant un taller específic, els educadors han pogut conèixer els jocs de taula del medCLIFFS, recursos educatius que el projecte posa a disposició de les entitats interessades. A la fotografia de sota, Bérénice Pellerín tècnica mediambiental de La Sorellona, explica un dels jocs.

La Sònia Garcia presenta. A la dreta, Bérénice Pellerín tècnica mediambiental de La Sorellona, explica un dels jocs

 

La jornada ha estat dinamitzada per l’associació La Sorellona i ha acabat amb una sortida al camp per a identificar les EEI dels nostres rius i entendre’n el seu impacte als ecosistemes.

Text: Sònia Garcia