Un any de LIFE medCLIFFS

Costa Brava

Costa Brava

Aviat farà un any que vam engegar el projecte LIFE medCLIFFS i és un bon moment per mirar enrere, fer balanç i celebrar tot el que hem aconseguit durant aquest primer any.

Te’n fem un petit resum:

  • Ja som 55 voluntaris a la Xarxa de Voluntariat LIFE medCLIFFS per al seguiment de 33 espècies flora invasora prioritària per a ser gestionada a la Costa Brava
  • Hem registrat 1641 observacions de 86 espècies de flora invasora, recollides a la Costa Brava a través de la Xarxa d’Observadors LIFE medCLIFFS a la plataforma iNaturalist
  • Comptem amb la col·laboració de 32 entitats locals i ajuntaments de la Costa Brava
  • Hem contactat amb 106 propietaris de jardins litorals de Cap de Creus, per poder dur-hi a terme tasques d’eradicació d’invasores.
  • Hem constituït un grup de treball col·laboratiu sobre plantes invasores, amb 15 representants del sector productor de planta i jardineria al sector turístic, del sector acadèmic i de l’administració, que crearan eines de mercat per prevenir l’entrada de noves invasores.
  • Hem determinat la situació actual de les ensopegueres Limonium tremolsii i Limonium geronense, i de la sèseli de Farreny (Seseli farrenyi), tres espècies endèmiques de Cap de Creus afectades per plantes invasores.
  • Hem determinat l’estat d’invasió actual de tres de les espècies invasores més problemàtiques a Cap de Creus: l’ungla de gat (Carpobrotus spp.), la figuera de moro (Opuntia spp.) i la gazània (Gazania rigens).
  • Hem recollit quina és la percepció de les plantes invasores en relació a valor del paisatge de la Costa Brava, a través de més de 300 enquestes a camp i en línia.

 

Tot això ho hem aconseguit amb la implicació de moltes persones i entitats. Per això, volem agrair de cor a totes elles la bona acceptació que el projecte LIFE medCLIFFS ha tingut fins ara.

 

GAUDIR D’UN LITORAL LLIURE DE PLANTES INVASORES TAMBÉ ÉS COSA TEVA

 

#JOCONSERVOELSHABITATS

#COSTALLIUREDINVASORES

 

Crèdits de la fotografia: Gerard Carrion i Salip