Celebrem el dia mundial de l’educació ambiental

Avui 26 de gener, dia mundial de l’educació ambiental, volem celebrar que des de 2023, unes 300 persones han pogut conèixer els recursos educatius que hem creat en el marc del LIFE medCLIFFS per sensibilitzar sobre la necessitat de conèixer i gestionar la flora exòtica invasora per tal de garantir la conservació d’espècies endèmiques de flora autòctona en hàbitats fràgils com els penya-segats litorals.

De tots els participants, uns 200 infants i joves a la Costa Brava han participat a les diverses activitats d’educació ambiental organitzades des de LIFE medCLIFFS i conduïdes de forma excel·lent per l’Associació La Sorellona en algunes escoles i entitats de la Costa Brava.

Igualment, tant la comunitat educativa de la Costa Brava com els nous càrrecs electes de les comarques gironines han pogut conèixer el projecte i tots els seus recursos educatius.

A través de l’exposició itinerant LIFE medCLIFFS els participants han conegut el projecte, les plantes autòctones que volem afavorir i les plantes invasores que caldria eliminar al Cap de Creus. I seguidament, han realitzat alguna de les activitats de descoberta a camp o bé algun dels quatre jocs cooperatius LIFE medCLIFFS segons la seva edat: INVASORA A LA VISTA, PENYA-SEGATS AMENAÇATS, TEMPS DE medCLIFFS o INVASORESCIDE.

Tots els jocs estan disponibles en préstec gratuït per a escoles, instituts i altres entitats que puguin estar-hi interessats:

  • Si esteu situats a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà i La Selva, el préstec es fa a través del corresponent Centre de Recursos Pedagògics.
  • Si esteu situats fora de l’àmbit de la Costa Brava, cal sol·licitar els recursos en préstec a través de la web del CILMA de la Diputació de Girona.

Si sou escola i creieu com nosaltres que l’educació ambiental és essencial per garantir la conservació del medi natural, aquests recursos són per vosaltres, gaudiu-los!