Visita de l’equip de seguiment extern LIFE

A mitjans de gener de 2022 el projecte LIFE medCLIFFS va rebre a Sara Mora Vicente, membre de l’equip de seguiment extern LIFE i responsable de monitoritzar i donar suport al desenvolupament del projecte.

La visita va tenir una durada de dos dies i va comptar amb la participació de personal tècnic i administratiu de totes les entitats sòcies del projecte.

Degut a les mesures anti-Covid vigents en el moment, la primera jornada, el 13 de gener, es va dur a terme a través d’una reunió de online en la que es va presentar el projecte i el seu desenvolupament al llarg del matí. A la tarda, la Sara ens va donar a conèixer la gestió administrativa i financera i exposar els dubtes sorgits fins al moment en relació a aquest tema.

Durant la segona jornada, el 14 de gener, es va realitzar una visita de camp a l’àrea de Cap de Creus per tal de conèixer in situ algunes de les àrees d’actuació i la situació actual en què es troben a nivell d’afectació per plantes invasores.

La visita va començar al Far de S’Aranella (Port de La Selva), una àrea de fàcil accés on sovint es realitzen tasques voluntàries per al control de l’ungla de gat (Carpobrotus spp.) i gazània (Gazania rigens).

Seguidament es va fer una visita des del mar a l’àrea de Port-Lligat i S’Alqueria Petita (Cadaqués), on es van poder observar zones de penya-segat verticals, cobertes amb invasores. Posteriorment es va visitar l’àrea del Paratge de Tudela, on es continuen realitzant tasques de manteniment per al control de la flora invasora després de la restauració duta a terme amb el desmantellament de les instal·lacions del l’antic Club Mediterranée.

La visita va acabar amb un petit recorregut a peu seguint el camí de ronda situat entre Cala Pelosa i Cala Calitjàs, molt a prop de la Cala Montjoi (Roses), on es va poder constatar l’impacte dels jardins privats en la propagació de plantes com la figuera de moro (Opuntia spp.) i Kalanchoe spp. quan s’escapen cap al medi natural.

 

Si vols estar al dia de les activitats del projecte, subscriu-te al butlletí!

 

Crèdits fotos: Sara Mora i Roser Melero.