LIFE medCLIFFS al VI Fòrum Viles Florides a Castelló d’Empúries – Empuriabrava

LIFE medCLIFFS al VI Forum Viles Florides

Una vuitantena de persones es van reunir el passat 31 de març al VI Fòrum de Viles Florides a Castelló d’Empúries, organitzat per Viles Florides, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) amb el suport de Terres BOIX. Entre el públic hi havia tècnics mediambientals d’ajuntaments, alcaldes, jardiners municipals i representants del sector de la planta viva.

Audiència al VI Fòrum Viles Florides

VI Fòrum de Viles Florides a Castelló d’Empúries – Empuriabrava

El moviment Viles Florides és una iniciativa oberta a la participació pública i privada que busca transformar racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra mitjançant la creació d’espais verds urbans i enjardinats. Així mateix, també vol destacar la riquesa natural i paisatgística mitjançant el reconeixement públic a través de l’atorgament d’entre 1 i 5 Flors d’Honor.

LIFE medCLIFFS demana més consciència en l’ús de plantes per a jardineria

LIFE medCLIFFS al VI Forum Viles Florides

Sònia Garcia durant la presentació del LIFE medCLIFFS al VI Fòrum de Viles Florides

Durant l’acte, Sònia Garcia, investigadora del CSIC-Institut Botànic de Barcelona, va presentar el projecte LIFE medCLIFFS i va explicar l’Acció C4, de creació d’eines de prevenció de flora invasora. Aquesta acció està liderada per la Federació d’agricultors Viveristes de Catalunya (FVC) i es duu a terme amb la col·laboració de persones expertes del sector viverista, del món acadèmic, de la jardineria, de la gestió de l’enjardinament municipal i de la gestió de flora invasora, entre d’altres. Consisteix en crear un seguit de llistes de plantes deasconsellades y aconsellades, així com un codi de conducta per a l’ús de planta viva en jardineria que eviti la proliferació d’espècies invasores.

LIFE medCLIFFS va ser acollit amb interès, i es va proposar a Viles Florides de tenir en compte les llistes LIFE medCLIFFS d’espècies desaconsellades per a detectar la presència d’espècies invasores, com a possible criteri d’avaluació en l’atorgament de les Flors d’Honor. Això seria especialment interessant per a avaluar zones enjardinades molt properes a zones naturals d’alt valor ecològic.

 

Volem agrair al Roger Parcerisas, responsable de promoció de Viles Florides, i a la Mercè Martínez, presidenta de la CHOC, que convidessin a LIFE medCLIFFS a participar en aquest esdeveniment.

Text: Roser Melero i Sònia Garcia. Fotografies: Roser Melero.