Les plantes invasores arriben al Temps de Flors de Girona

Fins al dia 19 de maig, durant la setmana de Temps de Flors de Girona, hi haurà a l’espai floral n. 31 (Casa Forn – Diputació de Girona) una petita exposició del projecte LIFE medCLIFFS, on es poden veure mostres de les plantes invasores habituals a la Costa Brava, objectiu d’estudi i control d’aquest projecte Europeu.

L’espai representa una simulació d’un hipotètic futur penya-segat mediterrani, on les úniques plantes que s’hi troben són espècies al·lòctones que han desplaçat per complet la flora autòctona, la pròpia de la zona. Apart de crear un arranjament floral estètic, d’acord amb la idea de la festa de Temps de Flors, es busca també que el públic vegi l’impacte que algunes plantes ornamentals tenen al nostre territori, sobretot aquelles amb flors “boniques” que necessiten poca aigua.

Tot i haver-hi una llista de regulació de plantes invasores, per tant de venda prohibida, n’hi ha moltes que trobem i encara no estan incloses. És per això que una de les tasques del projecte LIFE medCLIFFS és la d’avaluar les espècies amb més caràcter invasor i incloure-les al catàleg espanyol per evitar la seva comercialització i propagació.

Per a més informació i detalls, la científica titular de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB-CSIC) i responsable del projecte LIFE medCLIFFS Sònia Garcia oferirà la xerrada “Boniques però complicades: reptes ambientals de les plantes ornamentals amb comportament invasor”. Una conferència que tindrà lloc al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal a Girona el proper 16 de maig de 18:30 a 19:30. Animem a tothom a assistir i a visitar també l’espai floral aquests dies!

 

Text: Edgard Mestre