Primers treballs de camp LIFE medCLIFFS

Des del mes de febrer i fins a l’abril, el personal tècnic i investigador del CSIC-IBB i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona estan duent a terme les primeres tasques de camp, que tenen com a objectiu la determinació de la situació de partida del projecte i la selecció de les espècies i àrees prioritàries que caldrà treballar en les accions de conservació.

Amb aquesta finalitat, Jordi López-Pujol, Carlos Gómez, Neus Nualart i Neus Ibáñez duen a terme diverses sortides en les àrees de la Costa Brava on és present l’hàbitat 1240 de penya-segats mediterranis amb Limonium spp. endèmics. Aquestes sortides, d’un o més dies, serveixen per prospectar i registrar la presència de plantes invasores, identificant-les i valorant la seva abundància i distribució en cada zona. Amb totes les dades recollides es podrà conèixer les espècies de plantes exòtiques invasores o potencialment invasores que ja s’han escapat i creixen en el medi natural. A més, les dades recollides serviran de base per a seleccionar les àrees de seguiment per part de voluntaris experts, per a determinar àrees prioritàries a controlar, per a poder valorar la inclusió o no de determinades espècies en les llistes de consens o vigilància i, també, per a posar a punt el sistema d’avaluació del risc d’invasió.

Per a que sigui eficient, el sistema d’avaluació del risc d’invasió s’ha de polir amb les noves dades aportades per la Xarxa d’Observadors LIFE medCLIFFS i la Xarxa de Voluntaris LIFE medCLIFFS. La teva col·laboració és molt important per conservar els penya-segats, participa-hi!

 

Crèdits foto: Carlos Gómez.