Les espècies invasores són una de les principals causes d’extinció d’espècies autòctones i els seus efectes poden ser devastadors en un futur proper ja que la globalització i el canvi climàtic n’estan facilitant la propagació.
Entendre la seva problemàtica és vital per millorar-ne la gestió, sobretot en un espai com el litoral mediterrani on el nombre d’invasores, i de potencialment invasores, és molt elevat. En aquesta xerrada parlarem sobre les causes d’aquesta alta presència d’invasores a les nostres costes, així com de les problemàtiques que ocasionen.
Per exemplificar les mesures que es poden dur a terme, explicarem el projecte LIFE medCLIFFS que té l’objectiu principal de millorar la gestió dels penya-segats mediterranis, un dels hàbitats més afectats per aquesta problemàtica, mitjançant la coordinació entre el sector públic, el sector privat i la ciutadania.
Conferència a càrrec de Carlos Gómez (CSIC-Institut Botànic de Barcelona) i Neus Ibáñez (Museu de Ciències Naturals de Barcelona).
LLOC: Aula B de la Casa de Cultura de Girona
DURADA: de 18 a 19h
ENTRADA: gratuïta
ORGANITZA: CSIC-IBB, DACC, Diputació de Girona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Associació Flora Catalana i Federació de Viveristes de Catalunya