Vetllada LIFE medCLIFFS a Sant Feliu de Guíxols

El passat dijous, 13 de febrer, a la Biblioteca municipal Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols), es va fer una presentació sobre flora invasora des del projecte LIFE medCLIFFS, coordinat des de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB-CSIC).

Els ponents, Maria Guirado, Cap de secció de Medi Natural i Política Forestal de la Diputació de Girona, i Edgard Mestre, tècnic del projecte LIFE medCLIFFS, de l’IBB-CSIC, van exposar el marc general del projecte, la problemàtica de les plantes invasores, els primers resultats que han obtingut i com aquests estan evolucionant. Van assistir-hi unes 20 persones, i amb bona participació per part del públic es van parlar de casos més concrets de la zona i vivències particulars. Els ciutadans van mostrar gran interès per aprendre més sobre quina flora és invasora, com es gestiona i quin paper poden prendre ells cara a la prevenció. Durant l’acte es van repartir llibrets del Codi de Conducta per a evitar l’ús d’espècies de plantes invasores. Aquests llibrets, produïts i dissenyats en el marc del projecte, tenen com a objectiu ser una guia de bones pràctiques per a gent que treballa en el sector de la planta viva. Inclou diversos punts fent ressò en informar-se activament sobre la legislació que regula la flora invasora, estar pendent de què es ven i què es compra i, sobretot, d’optar per alternatives més respectuoses amb el medi ambient donant prioritat a les espècies autòctones.

El punt de la vetllada que va prendre més rellevància fou que tot l’esforç i despesa econòmica que s’ha d’invertir és evitable si es fa una prevenció eficaç i a temps. Tothom pot col·laborar en la preservació de l’ecosistema, només cal tenir la informació adequada.

Text: Edgard Mestre
Fotos: David Miret